Holiday Rentals

Juni 2018

Accomodatie verhuur op Curaçao

Holiday Rentals wil van hun verouderde website af. Ze willen een frisse nieuwe website die klaar is voor de toekomst. Holiday Rentals Curaçao verhuurt accomodaties en auto's. Ons uiteindelijke doel is dan ook dat de website rust en het zorgeloos-op-vakantie-gevoel kan overbrengen. Samen met Active Collective hebben wij een oplossing bedacht.

Design sprint

Ik heb meegewerkt aan de design sprint die eraan vooraf ging en aan het uiteindelijke ontwerp. Het ontwerp heb ik samen met een Interation Designer gemaakt. Door middel van veel testen en betrokkenheid van de klant zijn we tot een passend ontwerp gekomen en hebben we de site in een nieuw jasje gestoken. Ons uitgangspunt voor de website was het benadrukken van zorgeloos op vakantie gaan. De verantwoording voor onze ontwerpkeuzes hebben wij in de styleguide en brand proposal onderbouwd.

Creating a design system

Met dit project hebben wij de werkwijze van een atomisch design systeem toegepast. Met deze werkwijze bouw je het ontwerp op uit allemaal componenten (atomen) en zorg je voor een consistente lay out. Ik heb veel onderzoek gedaan over deze werkwijze en het heeft mijn ontwerp proces naar een ander niveau gebracht. We zijn hierdoor veel structureler gaan werken en konden we de pagina's opbouwen door middel van de atomen en andere componenten.